Hulp bij de vaatwasser reinigen!

Iedere dag de vaat inruimen en weer uitruimen. Soms heb ik er echt geen zin in, maar met een druk huishouden zal het toch moeten en zeker met jonge kinderen! In het begin stond ik er niet zo bij stil, maar de vaatwasser maakt natuurlijk alle vaat schoon, maar ik moet de vaatwasser zelf natuurlijk ook regelmatig reinigen! Ik kwam er achter toen ik van een vriendin hoorde dat haar vaatwasser verstopt was. Ik dacht hoe kan dat nou? Maar etensresten, kalkaanslag en vet kunnen in de filters gaan zitten en eigenlijk is het logisch dat het dan dicht kan gaan zitten. Ik heb het zelf nog niet gehad, maar ik maak hem nu ook iedere keer goed schoon. Een vriendin van mij vond dat haar vaat stonk en het servies en bestek werden niet meer schoon, daardoor merkte zij dat het apparaat verstopt zat, tijd om de vaatwasser eens goed te reinigen dus!

Hoe begin je met de vaatwasser schoonmaken?

De eerste keer dat ik de vaatwasser ging reinigen, kostte het me wat meer tijd, maar nu ben ik in een kwartier klaar. De vaatwasser moet dan wel een keer leeg draaien, maar die tijd hoef je er niet bij te blijven. Als je de vaatwasser wil reinigen dan heb je schoonmaakazijn nodig, schijfjes citroen en een zachte borstel. Ik heb ook altijd een emmertje met sop en een schone vaatdoek bij de hand. Ik open eerst de deur van de vaatwasser en dan haal ik de vaat er allemaal uit. Het filter haal ik er dan uit en die maak ik met een zachte borstel in een warm sopje schoon. Ik spoel het dan na met water en dan zet ik het filter weer meteen terug. De deur en de randen kan ik alvast schoonmaken met een vaatdoek of een borstel en dan is dit deel ook alweer klaar! Dan pak ik schoonmaakmiddel en ga ik de binnenkant schoonmaken. Ik laat dan de citroen schijfjes in de vaatwasser en zo kan de machine een keer leeg draaien, zonder vaat.

Als de vaatwasser klaar is met draaien, dan haal ik de schijfjes citroen er uit en dan zul je zien dat hij weer mooi schoon is. Het is echt maar een kort werkje en als je toch in de keuken bezig bent, pak ik het er altijd even bij. De vaat komt er dan ook weer schoon en fris uit en dat is wel zo prettig. Ik vind de echte dure schoonmaakmiddelen niet fijn werken, want met citroen kan het ook. Goedkoper en net zo schoon, dus waarom zou je dure producten kopen?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *