Dweilen en stofzuigen, zo maak je de vloer schoon!

Iedere bewoner wil natuurlijk graag een schoon huis. Daarbij hoort natuurlijk ook een schone vloer. Er zijn veel manieren om je huis schoon te maken, maar hoe kun je dit nou het beste aanpakken? Met de volgende volgorde van schoonmaken, met een stofzuiger en dweil, weet je zeker dat je huis na het schoonmaken écht spik en span is.

Maar hoe begin je?

Het grondig schoonmaken van je vloer begint bij het kiezen van het juiste materiaal. Wat heb je dan nodig? Allereerst een krachtige stofzuiger met een hoog wattage voor al het grof vuil. Ten tweede een goede dweil die al het stof vast houdt, bijvoorbeeld een van Profi.

De beste werkwijze voor het schoonmaken

Hoe gek het ook klinkt, is het bij het schoonmaken van de vloer belangrijk dat je van boven naar beneden werkt. Dat wil zeggen, als je van plan bent om ook tafels en kastjes schoon te maken, begin daar dan mee. Alle troep wat daar in en op ligt valt dan op de vloer en kun je dadelijk samen met de vloer schoonmaken.

Vervolgens laat je de andere bewoners weten dat je de vloer gaat schoonmaken. Zij zullen je dan rustig je gang laten gaan zonder de vloer weer vies te maken terwijl jij je nog aan het uitsloven bent. Op deze manier kun je dus ongemoeid beginnen met stofzuigen. Stof, snoeppapiertjes en sliertjes laat je van de vloer verdwijnen. Zorg dat je dit niet te snel afraffelt en ga meerdere keren over dezelfde plekken met de stofzuiger. Daarnaast kan het ook handig zijn om deze plekken vanuit verschillende hoeken te stofzuigen. Hierdoor pak je alle vastzittende haartjes en andere kleine dingen mee. Vergeet ook niet de probleemzones onder de kastjes en tafels, want hier schuiven kinderen vaak hun rommel naar toe.

Dweilen

Dan is het nu tijd om te gaan dweilen. Als je niet hebt gestofzuigd voor het dweilen zul je zien dat je met dweilen eigenlijk alleen de rotzooi op de vloer bij elkaar dweilt, in plaats van dat je daadwerkelijk de vloer schoonmaakt. Verder moet je er bij het dweilen op letten dat je niet een schoonmaakmiddel gebruikt die je zelf niet lekker vindt ruiken; het is ten slotte je eigen vloer. Gebruik ook niet te veel of te weinig, maar doe gewoon wat er op de fles aangegeven staat. Je wil dat je huis schoon voelt, niet steriel.

Ook is het belangrijk dat je het schoonmaakmiddel goed in de dweil laat trekken en hem vervolgens goed uitwringt. Als je dit niet doet krijg je een kletsnatte vloer in plaats van een vochtige vloer. Werk dan vanuit de hoeken van de kamers richting de deuren. Vergeet hierbij niet zo nu en dan de dweil opnieuw in het schoonmaakmiddel te dippen.

Als je klaar bent, kun je de andere bewoners waarschuwen dat de vloer nog vochtig is. Voor een optimaal resultaat is het handig enkele deuren of ramen open te zetten om de vloer sneller te laten drogen. Wanneer de vloer droog is, kan iedereen weer gaan en staan waar hij of zij wil, op een heerlijk schone vloer.

Bronnen:
www.stofzuigerzone.nl
http://www.leifheit.nl

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *